Aandacht voor de signalen van een beroerte. Mond, spraak, arm. Beroerte-alarm!

9 januari 2017
Aandacht voor de signalen van een beroerte. Mond, spraak, arm. Beroerte-alarm!

Vanaf begin dit jaar vraagt de Hartstichting weer opnieuw extra aandacht voor de signalen van een beroerte. Mond, spraak, arm. Beroerte-alarm!

Het doel
Meer mensen onthouden de drie meest voorkomende signalen van een beroerte en weten dat ze bij een van deze signalen direct 112 moeten bellen. Dit moet ertoe leiden dat meer mensen op tijd in het ziekenhuis komen voor een behandeling. Zodat minder mensen overlijden of onherstelbare schade oplopen door hun beroerte.

Dit gaan we in januari doen?

  • Van 2 t/ 13 januari TV-spot wordt onveranderd uitgezonden van 2 t/m 13 januari.
  • Van 9 t/m 22 januari de radio-spot Daarbij heeft deze nu een tag-on gekregen waarin we het 'alarmpakket' onder de aandacht brengen, om de signalen nooit meer te vergeten. We verwijzen in de spot naar onze homepage om het pakket te bestellen. De spot wordt uitgezonden van 9 t/m 22 januari. 
  • De gehele periode zijn we op onze social kanalen weer actief met leuke, informatieve posts.
  • Artikel via huis-aan-huisbladen met een persoonlijk verhaal, informatie over de signalen en aanbod met het beroerte-alarmpakket.

 

Nieuw

Hoe staat het nu met de kennis over de signalen?
We meten met regelmaat of het Nederlands publiek (35+) de signalen van een beroerte spontaan kan noemen en weet dat ze bij een van de signalen 112 moet bellen. Zo kunnen we zien of onze campagne effect heeft.
Na het campagnemoment in mei vorig jaar zagen we dat 50% meer mensen spontaan de 3 meest voorkomende signalen van beroerte kon noemen. Daar waren we heel tevreden over!
Helaas moesten we in oktober constateren dat deze kennis weer weggezakt was.
We rekenen erop dat we in januari het geheugen flink op gaan frissen.

Raymond Wimmers

Teammanager Kennis & Trends

Hartstichting

+31 70 315 56 16