Job-E-Tunities

Wij (de Universiteit Utrecht, Amarant, Onderwijscentrum Leijpark, en Libra Revalidatie & Audiologie), zijn op zoek naar mensen tussen de 16-35 jaar met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) die een vraagstuk hebben rondom werk. Uit onderzoek is gebleken dat 15% tot 42% van de mensen met NAH niet in staat is om terug te keren naar hun werk. Dit lage percentage van succesvolle re-integratie is zorgwekkend, omdat re-integratie wordt geassocieerd met verbetering van de eigenwaarde, eigen regie, kwaliteit van leven, sociale integratie en financiële onafhankelijkheid.

Bij re-integratie na NAH wordt vaak onder andere een neuropsychologisch onderzoek uitgevoerd om de cognitieve functies te meten, zoals geheugen en concentratievermogen. Echter, dit pen-en-papier onderzoek is niet altijd voldoende om inzicht te krijgen in de cognitieve vaardigheden die noodzakelijk zijn in dynamische situaties zoals op de werkvloer. Virtual Reality (VR) is een veelbelovende techniek die mogelijk kan helpen bij het meten van de cognitieve vaardigheden en arbeidscapaciteiten in deze context en staat dan ook centraal in dit onderzoek.

We zijn op zoek naar mensen met NAH die willen deelnemen aan ons onderzoek en we hopen dat u ons kunt helpen bij het werven van deelnemers met een arbeidsverleden waarbij coaching, omscholing en/of begeleiding naar ander werk noodzakelijk was. Het is echter belangrijk dat deelnemers geen voorgeschiedenis van epilepsie hebben.

Indien u geïnteresseerd bent om ons te helpen bij het werven van deelnemers, neem dan alstublieft contact met Charlotte van de Wouw: c.l.vandewouw@uu.nl. Samen kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de re-integratiemogelijkheden voor jongeren met NAH en hun kwaliteit van leven vergroten.

(De Koning et al., 2015; Donker-Cools et al., 2018; Grauwmeijer et al., 2012; Simpson et al., 2020; Steadman-Pare et al., 2001; Tsaousides et al., 2009; Van der Kemp et al., 2019)

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.