Validatiestudie naar een observatie-instrument voor cognitie in het dagelijks leven (CDL)

Cognitieve stoornissen kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven van een patiënt. Het meten van cognitie middels neuropsychologische tests is belangrijk voor het vaststellen van cognitieve stoornissen, maar de resultaten van deze tests komen niet altijd overeen met het functioneren in het dagelijks leven. Om de impact van cognitieve stoornissen op het dagelijks leven beter te kunnen meten hebben we een observatieschaal ontwikkeld, de Cognition in Daily Life scale for persons with cognitive problems (CDL). Dit instrument willen we nu graag valideren en uittesten in de klinische praktijk.

 

We zijn daarvoor op zoek naar revalidatiecentra (MSR/GRZ) en woonzorginstellingen voor mensen met hersenletsel die de CDL bij 5-10 klinische patiënten met hersenletsel af willen nemen. De CDL mag door elke betrokken zorgverlener met enige kennis van cognitie worden afgenomen (denk bijvoorbeeld aan revalidatieartsen, psychologen, gespecialiseerde verpleegkundigen, gedragskundigen, ergotherapeuten, etc.). Meer informatie staat in de korte informatiebrief in de bijlage. Voor vragen kunt u altijd mailen naar fleur.domensino@maastrichtuniversity.nl.

 

Alvast hartelijk bedankt, mede namens het projectteam (Prof. Caroline van Heugten, Prof. Anne Visser-Meily en Prof. Joke Spikman), Fleur Domensino

Korte informatiebrief validatiestudie CDL

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.