Revalideren is leren - Festival

18 november

Afkijken helpt.

Wat doe jij als het gaat over meedoen en inclusie?

 

WAPSERVEEN Te veel mensen met een fysieke beperking doen minder mee dan ze zouden willen èn kunnen. Bovendien hebben ze vaak het gevoel er alleen voor te staan. Dat deze groep (#WeThe15) nog steeds minder mee doet in onze maatschappij is niet meer van deze tijd. Daarom organiseert stichting Revalideren is leren samen met Rehab Academy op 18 november 2021 het ‘Revalideren is leren’- Festival over, voor en met mensen met een fysieke beperking. Op het programma staan inspirerende verhalen en aansprekende praktijkvoorbeelden van ‘Revalideren is leren’ uit het hele land. Een verzameling van mensen en plekken uit het hele land waar de focus op meedoen en inclusie handen en voeten krijgt. De organisatie wil met dit festival anderen inspireren om ook in beweging te komen en zich in te zetten voor deze sociale agenda.

 

Boeiend programma

Of je zelf een beperking hebt, als professional in de revalidatie of het sociaal domein werkt of meer strategisch nadenkt over sociale innovatie binnen en buiten de revalidatie, het festival biedt voor ieder wat wils.

Vanuit zeer uiteenlopende invalshoeken worden innovatieve ontwikkelingen gericht op sociale innovatie gepresenteerd en ervaringen rond inclusie en meedoen gedeeld door o.a. Esther Vergeer (Chef de Mission Paralympisch), Otwin van Dijk (Burgemeester Oude IJsselstreek en voorvechter VN verdrag), Annette van Kuijk (Medisch directeur Tolbrug revalidatie en voorzitter VRA), Erik Brakert (Commandant in Afghanistan, nu ervaringsdeskundige NAH), Judith Zadoks (Breindok, kwartiermaker van Hersenz), Jan Willem Hoogervorst (Auteur NAH genoeg niets te zien), Inge Vuijk (Initiatiefnemer Rehab Academy en auteur Revalideren is leren en Impact) en Ruud Rijnbeek (Laesie-drummer).

 

Veilig dansen en handen schudden

Natuurlijk zal ook muziek en eten niet ontbreken op dit online festival. Het programma biedt een brede kijk op en de nodige ervaringen met ‘Revalideren is leren’ in de praktijk.

Met je eigen gepersonaliseerde Avatar kun bovendien je dansen, ‘veilig’ handen schudden en in een bootje stappen om bij te praten met diegene met wie je graag door wilt praten over een thema.

Op het ‘Revalideren is leren’ - Festival kan het allemaal. Alles wat je live kent van een festival maar dan vanuit huis. Het beloofd een boeiende middag te worden.

 

Meer weten?

Ga voor meer informatie naar www.revaliderenisleren.nl/festival