Webinars & podcasts

  • Over motorisch leren

    Hogeschool Zuid heeft onlangs drie podcasts gelanceerd over 'Motorisch leren'.Susy Braun, lector Voeding Leefstijl en Bewegen van Zuyd Hogeschool gaat in gesprek met docent- onderzoekers en (voormalig) fysiotherapeuten. Samen duiken ze in de wereld van motorisch leren binnen de fysiotherapiepraktijk en praktijkgericht onderzoek.

    meer
  • Webinar 'Transitie naar integrale netwerkzorg voor mensen met een CVA/NAH': contractering en bekostiging’

    Breed kijken, samenwerken, en impact maken Met deze drie opdrachten aan zichzelf, elkaar en andere partners is het webinar, waarin Ton Schulte MSM (Meander Medisch Centrum) en Bas Vreugdenhil (Coöperatie VGZ) hun licht lieten schijnen op de transitie naar passende zorg, samen te vatten. Dit webinar werd georganiseerd op 6 augustus door Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland als eerste uit een reeks bedoeld voor met name bestuurders en managers van regionale netwerken voor mensen met een CVA/NAH.

    meer
  • Webinar European Stroke Day- RISE

    In Nederland krijgen jaarlijks 40.000 mensen een beroerte, waarvan 25% binnen 1 jaar een tweede cardiovasculair event krijgt of overlijdt. Om dit te voorkomen onderzoeken we de (kosten)effectiviteit van de RISE interventie. Met gepersonaliseerde coaching wordt de balans in 24-uurs activiteiten verbeterd: minder zitten, meer bewegen en beter slapen. Op basis van eerder onderzoek is de verwachting dat een betere balans in 24-uurs activiteiten de kans op een nieuw event vermindert. Mensen met een beroerte worden in hun eigen thuisomgeving gecoacht door een eerstelijns fysiotherapeut en via het RISE eCoaching systeem krijgt een deelnemer inzicht en feedback op hun 24-uurs activiteiten. In dit webinar vertellen we jullie graag meer over het belang van een gezonde balans in 24-uurs beweeggedrag en hoe wij dit met de RISE interventie willen verbeteren. Ook zal de RISE inclusie uitbreiden naar meer locaties in Nederland, dus bespreken we graag of een deelname aan RISE ook iets voor jouw organisatie zou kunnen zijn.

    meer
  • Webinar Care4carer

    In dit webinar nemen de ontwikkelaars van de keuzehulp voor partners je mee in hoe de keuzehulp ingezet kan worden om naasten te ondersteunen. In het Care4Carer implementatieproject is hiervoor een keuzehulp ontwikkeld op basis van de Caregiver Strain Index. Als partners deze keuzehulp online invullen krijgen ze inzicht in hun problemen, maar lezen ook bij wie ze terecht kunnen. Voor tien ‘leefgebieden’ zijn de hulpverleners beschreven: relatie en gezin, sociale contacten, mentale gezondheid, werk, geld, wonen, lichamelijke gezondheid, huishouden, dagelijks activiteiten/meedoen en zingeving. Ook is beschreven hoe zij daar terecht kunnen en of deze hulp bijvoorbeeld verzekerd is. Sprekers zijn: Vera Schepers, Revalidatiearts en Sietske Boers, maatschappelijk werker. Lees meer informatie over het project.

    meer
  • Gezondheidsverschillen bij hart- en vaatziekten Webinar World Stroke Day 2023

    Nederlanders met lage inkomens lopen tot 1,5 keer meer risico op het krijgen van een hartaanval of beroerte dan rijkere landgenoten. Bij Surinaamse Hindoestanen is dit risico 1,9 keer hoger. Dat blijkt uit onderzoek van het LUMC en het HagaZiekenhuis. Nederlandse artsen kijken tot nu toe niet naar deze factoren. In dit webinar komen de gezondheidsverschillen bij stroke en hart- en vaatziekten ter sprake. We weten allemaal dat er grote gezondheidsverschillen zijn in Nederland, zo zit er wel 15 jaar verschil in gezonde levensjaren tussen rijke en arme mensen. Hoe zijn de gezondheidsverschillen bij stroke en hart- en vaatziekten verdeeld. En krijgen deze mensen als ze ziek zijn wel de behandeling die ze nodig hebben? Spreker: J. M. Kist Health Campus LUMC, afdeling Public Health en Eerstelijnsgezondheidszorg. Voorzitter Haagse Vaten Huisarts Den Haag

    meer
  • Webinar Visuele revalidatie bij hemianopsie

    Hemianopsie is een waarnemingsstoornis na hersenletsel. Door schade aan de hersenen ziet iemand nog maar de helft van het beeld van wat diegene voorheen zag.

    meer
  • Podcast: Overprikkeling en Verstoorde emotie bij Niet aangeboren hersenletsel

    Sociaal psychiatrisch verpleegkundige Frank Wiendels gaat in op de signalen in de spreekkamer van de huisarts van hersenletsel in de vorm van overprikkeling en verstoorde emotie.

    meer
  • Podcast: Een verstoord ziekte inzicht belemmert behandeling

    Arts onderzoeker Ieke Winkens legt uit wat de gevolgen kunnen zijn van hersenletsel op het ziekte inzicht en hoe de huisarts dit kan signaleren.

    meer
  • Podcast: De impact van Niet aangeboren hersenletsel op de omgeving

    Casemanager Hersenletsel Christel Opstal duidt welke impact het hebben van hersenletsel heeft op het gezin, vrienden en andere relaties en op welke signalen de huisarts kan letten.

    meer
  • Podcast Aanhoudende vermoeidheid na hersenletsel

    Ergotherapeut Lyanne van Dam gaat in op hoe huisartsen vermoeidheid als gevolg van hersenletsel kunnen duiden.

    meer

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Symposium 29 November 2024

De inschrijving voor het jaarlijkse CVA/NAH symposium 2024: ‘Onbegrensde CVA/NAH zorg?’ van het Kennisnetwerk CVA NL is geopend.