Fit-Stroke training

Doel van de FIT-Stroke is dat de deelnemers een grotere loopafstand en loopsnelheid krijgen en een, voor hun, optimale loopvaardigheid. Daarnaast helpt het mee om de patiënt actief te laten zijn zowel op het moment van revalideren als daarna. Intensiteit wordt gemeten aan de hand van de frequentie waarmee repeterende taken worden verricht.Tijdens de FIT-Stroke training houdt een patiënt een registratieagenda bij. Deze agenda wordt bij elke training weer gebruikt. Het bijhouden van de scores werkt motiverend.

De knowledge brokers van Reade, Revant, Meander MC, Roessingh, Beatrixoord en Tolbrug delen graag hun kennis en ervaring met de Fit-Stroke training met andere knowledge brokers.  Meander MC heeft ervaring met het inzetten van Fit-Stroke in de poliklinische fase.

‘We zien dat deze werkwijze de conditie van de patiënt verbetert, blij dat we deze implementatie grondig hebben aangepakt’ – opmerking fysiotherapeut revalidatiecentrum

Bent u deelnemer aan het Knowledge broker netwerk? Klik hier voor meer informatie over deze innovatie, praktische tips en producten.