Arm-handtraining

In het knowledge brokers netwerk zijn twee goede voorbeelden gericht op het trainen van de arm- hand functie beschreven. De eerste is Concise Arm & hand Rehabilitation Approach in Stroke (CARAS), een evidence-based en praktische groepsbehandeling om mensen gedurende de revalidatie zo efficiënt mogelijk te begeleiden bij de revalidatie van de arm en hand.

Het andere goede voorbeeld is de Armstudio. De Armstudio is een groepstraining waarin revalidanten dagelijks een uur op eigen niveau de hand en arm trainen. De revalidant kan zo optimaal begeleid worden zowel in de herstelfase als in de compensatiefase.

De knowledge brokers van de Hoogstraat en de Parkstraat informeren andere knowledge brokers graag hoe zij  ook deze trainingen kunnen implementeren in hun instelling.

‘Door tips en trucs te delen tijdens de netwerkdagen, konden we in een korte tijd een goede implementatie van deze training neerzetten’ – opmerking fysiotherpeut GRZ

Bent u deelnemer aan het Knowledge broker netwerk? Klik hier voor meer informatie over deze innovatie, praktische tips en producten.