Maaltijdgroep

De maaltijdgroep is bij uitstek een voorbeeld van taakgericht trainen. In deze groep oefenen patiënten dagelijks alles rondom en tijdens de maaltijd, zowel op sensomotorisch als cognitief gebied. Denk aan inzetten van de hand en arm tijdens het eten, lopen naar de tafel, meenemen van spullen met een rollator en het vinden van spullen op tafel. Aan de hand van wat iemand gewend is tijdens de maaltijd, stelt de patiënt met een therapeut doelen op.

De knowledge brokers van het UMCUtrecht,  Revant, Alrijne ziekenhuis Leiden, Zorgspectrum, Revalidatiehotel Geinse hof, VUmc, Archipel Dommelhoef, Tolbrug, Vitalis en Jeroen Bosch Ziekenhuis werken met een maaltijdgroep en delen graag hun kennis en ervaring met andere knowledge brokers.

‘Als manager heb ik gezien dat de kans om te werken aan het ontwikkelen van betere zorg, zorgverleners en de cliënten enorm goed doet. De energie die de afdeling nu uitstraalt, is waardevol’ – opmerking manager GRZ

Bent u deelnemer aan het Knowledge broker netwerk? Klik hier voor meer informatie over deze innovatie, praktische tips en producten.