Ochtendtherapie

De ochtend biedt veel kansen om intensief en doelgericht te oefenen. Bij ochtendtherapie staat het samen met de revalidant creëren, ontdekken en benutten van deze leer- en oefenmomenten centraal. Revalidanten hebben in de vroege ochtend een open therapieplanning. De aanwezige behandelaars en verpleging bieden op basis van de hulpvraag van de revalidant therapie/begeleiding gericht op zelfzorg, ontbijt en oriëntatie op de dag. Er wordt aangesloten bij de routines en de gewoontes van de revalidanten. Ochtendtherapie is in te zetten bij klinisch opgenomen revalidanten in de subacute fase.

De knowledge brokers van de Hoogstraat Revalidatie, Beatrixoord en Roessingh hebben de ochtendtherapie geïmplementeerd in hun instellingen.

Bij de implementatie in het knowledge broker netwerk hebben behandelaars en verpleegkundigen hebben het heft in eigen hand! Dat creëert draagvlak en werkplezier – opmerking manager revalidatie centrum

Bent u deelnemer aan het Knowledge broker netwerk? Klik hier voor meer informatie over deze innovatie en praktische tips en producten.