Oefengids en oefenapp Beroerte

Met de oefengids of app kunnen patiënten na een CVA zelfstandig oefenen. Een therapeut (ergotherapeut, fysiotherapeut en/of logopedist) doet bij voorkeur de selectie en uitleg van de oefeningen. Het doel van de oefengids en app is het stimuleren van zelfstandig oefenen waardoor de intensiteit van oefenen verhoogd wordt.

De oefengids en oefenapp zijn bedoeld voor patiënten in de acute en eventueel ook de chronische fase met een motorische beperking van de hand en arm, die naast de therapie ook zelfstandig willen en kunnen oefenen. De gids en app zijn zowel in het ziekenhuis, als in het revalidatiecentrum en het verpleeghuis te gebruiken. 

Knowledge Brokers van het UMC Utrecht, Revant, Reade, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Elisabeth Breda, De Hoogstraat, Rijnlands revalidatiecentrum, Volckaert Dongen, Beatrixoord, Brabantzorg, Tolbrug, Vitalis, Mariaoord Vivent en Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben kennis opgedaan die zij graag willen delen met nieuwe knowledge brokers.

‘Doordat onze organisatie zich aansloot bij het knowlegde brokers netwerk is dit project van de grond gekomen. Het kennis delen met andere zorgverleners en de scholing ‘projectmatig werken’ zijn zeer waardevol gebleken’ – opmerking manager ziekenhuis

Bent u deelnemer aan het Knowledge broker netwerk? Klik hier voor meer informatie over deze innovatie, praktische tips en producten.