Revalidatiegroep acute fase

Voor patiënten na een beroerte is het van belang om vanaf dag 1 weer actief te zijn. Een revalidatiegroep in de acute fase kan daarbij helpen. Patiënten voeren in een groep oefeningen uit. Hierdoor brengen ze minder tijd in bed door en zijn actiever. Daarnaast trainen patiënten alertheid, oriëntatie en geheugen.
Het uiteindelijke doel van de oefengroep is het herstel na een beroerte te verbeteren door een actieve aanpak in de acute fase. De ervaringen van patiënten zijn positief. Ze vinden het fijn extra in beweging te zijn en leuk om andere mensen te ontmoeten.

Knowledge brokers van het UMC Utrecht en Medisch Meander Centrum hebben ervaring opgedaan met een revalidatiegroep die zij graag met andere knowledge brokers willen delen.

Omdat de inzet vanaf het begin was dat dit project geïntegreerd zou worden in onze normale werkwijze, was het draagvlak onder de therapeuten groot – opmerking therapeut ziekenhuis

Bent u deelnemer aan het Knowledge broker netwerk? Klik hier voor meer informatie over deze innovatie en praktische tips en producten.