Society for cognitive rehabilitation

De SCR is een non-profit, multidisciplinaire organisatie die internationaal de kwaliteit van cognitieve revalidatie therapie (CRT) wil bevorderen. De SCR heeft in Nederland een aparte, actieve organisatie die zich richt op de kwaliteit van CRT in Nederland. De meer dan 280  ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten die zijn aangesloten bij SCR Nederland hebben aantoonbaar specifieke kennis en vaardigheden in de CRT. Dit is uitgedrukt in het certificaat: Certified Practitioner of Cognitive Rehabilitation Therapie (CPCRT)

Bezoek onze website: www.cognitieverevalidatie.nl voor meer informatie over cognitieve revalidatie therapie en aangesloten therapeuten.

Wat is Cognitieve Revalidatie Therapie?

CRT is een systematisch, functioneel gericht aanbod van therapeutische cognitieve activiteiten, gebaseerd op het observeren en begrijpen  van het gedrag van mensen met hersenletsel.

 

Behandeling is gericht op het bereiken van het veranderen van het functionele gedrag d.m.v.:

Herstellen, versterken of opnieuw aanleren van functionele vaardigheden of…..

Aanleren van nieuwe handelingsvaardigheden en strategieën  of compenserende vaardigheden bij blijvende hersenbeschadiging

 

CRT is gericht op het proces van opnieuw aanleren van cognitieve vaardigheden, die verloren of veranderd zijn door hersenbeschadiging. Als vaardigheden niet opnieuw kunnen worden aangeleerd, moet de behandeling gericht zijn op compensatie van de verloren gegane functies.

 

CRT bestaat uit vier onderdelen:

  1. Scholing: uitleg  aan cliënt en familie/mantelzorgers over cognitieve beperkingen en de gevolgen daarvan.
  2. Procestraining: opnieuw aanleren van specifieke cognitieve vaardigheden met nadruk op probleemoplossend gedrag.
  3. Strategietraining: het gebruik van omgevingsgerichte, interne en externe strategieën om problemen te compenseren en toe te passen bij dagelijkse activiteiten.
  4. Functionele activiteitentraining: de toepassing van bovenstaande 3 punten in het dagelijks leven.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.