ZonMw subsidieaanvraag voor transformeren richting gezondheidsbevordering en passende zorg

Domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden kunnen een subsidieaanvraag doen voor het leren transformeren richting gezondheidsbevordering en passende zorg. De nadruk ligt hierbij op het leren transformeren en experimenteren.

Deze subsidieoproep is gericht op regionale domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden die al meerdere jaren de gezondheid van burgers in de regio bevorderen. Zij doen dit door in gezamenlijkheid meerdere interventies en activiteiten uit te voeren, gericht op het verplaatsen, voorkomen en/of vervangen van zorg. Het samenwerkingsverband werkt al enige jaren samen en heeft een regionaal (minimaal wijkoverstijgend) werkgebied.

Het samenwerkingsverband is domeinoverstijgend en bestaat minimaal uit:

  • Een aanbieder uit het zorgdomein. Bijvoorbeeld een grotere huisartsenorganisatie, aanbieder van paramedische zorgvormen, een thuiszorgorganisatie en/of ziekenhuis;
  • Een aanbieder uit het ondersteunings- of welzijnsdomein, oftewel het sociaal domein. Bijvoorbeeld sociaal werk, het wijkteam, een gemeente, een ondersteuningsorganisatie en/of een welzijnsorganisatie;
  • Een financier van zorg. Dit moet een gemeente, zorgverzekeraar en/of zorgkantoor zijn;
  • (Vertegenwoordiging van) burgers. Bijvoorbeeld inwonersinitiatieven, burgercollectieven, patiënten- en/of cliëntenorganisaties.

Het Kennisnetwerk CVA Nederland ondersteunt regionale samenwerkingsverbanden van harte die een subsidie aanvraag willen doen. Neem daarvoor contact met ons op.

 

Lees meer

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.