Een andere kijk op Hersenletsel

Op 12 december en 24 januari heeft Bartiméus aan Stroke Service Eemland (SSE) een speciale training gegeven. Deze training ging over het VISA-screeningsinstrument, wat staat voor Visual Impairment Screening Assessment. Dit instrument helpt bij het vroegtijdig opsporen van problemen in het zien bij volwassenen die hersenletsel hebben opgelopen.

Door vroeg te signaleren, kunnen problemen met het zien beter worden meegenomen in de diagnose en behandeling van mensen met CVA (beroerte) in de beginfase van revalidatie. In totaal zijn 14 professionals van 5 zorgorganisaties opgeleid om de VISA-screening uit te voeren. Deze screening kan leiden tot overleg met een expert van Bartiméus of gespecialiseerde diagnostiek tijdens speciaal voor SSE georganiseerde onderzoeksdagen.

De samenwerking tussen de CVA-zorgketen en Bartiméus zal de komende maanden worden gemonitord en de resultaten zullen worden gedeeld. We zijn ervan overtuigd dat het betrekken van visuele problemen in de vroege revalidatiefase een andere kijk biedt op hersenletsel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pien Slingerland: cmm.slingerland@meandermc.nl of Evert Veldman: eveldman@bartimeus.nl

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.