Keuzehulp voor partners van patiënten met hersenletsel

Vaak gaat veel aandacht uit naar de patiënt met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Maar ook voor partners of naasten zijn de gevolgen van NAH vaak groot. Het Care4carer-project ontwikkelde een keuzehulp voor partners en naasten van NAH-patiënten. Deze keuzehulp ondersteunt hen bij het in kaart brengen van hun problemen en het zoeken van passende ondersteuning.

Om naasten en partners van NAH-patiënten te helpen op het gebied van het fysieke en psychosociale welzijn, ontwikkelden therapeuten en revalidatieartsen van het Care4carer-project verschillende communicatiemiddelen zoals de keuzehulp, waarmee de juiste hulp wordt geadviseerd voor partners of naasten van NAH-patiënten. De keuzehulp biedt informatie, hulp en ondersteuning op maat. Bijvoorbeeld op het gebied van mentale gezondheid, zingeving, wonen en werk. Ook ontwikkelde het projectteam een infographic en verschillende video’s waarin zorgverleners én partners vertellen over hun ervaringen en hoe de keuzehulp kan helpen.

  • Zorgverleners vertellen in deze video over de keuzehulp voor partners en naasten van patiënten met niet aangeboren hersenletsel
  • Partners van patiënten met niet aangeboren hersenletsel vertellen in deze video over hun ervaringen

 

De infographic en keuzehulp vind je op www.hersenletsel.nl/keuzehulp/mantelzorg

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.