Subsidie in kader 'Inhoudelijke versterking paramedische samenwerking in de herstelzorg' toegekend!

Op dit moment is de Handreiking Eerstelijns Herstelzorg Hersenletsel nog volop in ontwikkeling. Voor de huidige stand van zaken zie onze infographic . Goed nieuws is dat er een vervolg zal gaan komen op dit project!

In het kader van de Subsidieoproep ‘Inhoudelijke versterking paramedische samenwerking in de herstelzorg’ van ZonMW heeft het Radboudumc in samenwerking met Adelante, Ergotherapie Nederland (EN), Hersenletsel Alliantie (HA), Hersenletsel.nl, Hersenz, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen  lectoraat Neurorevalidatie (HAN), Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN), Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNFG), Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) een aanvraag ingediend. Deze aanvraag is gehonoreerd.

In het komende project zal de implementatie en evaluatie van de handreiking in samenwerking met de beroepspraktijk, paramedische beroepsverenigingen en onderzoeks/onderwijs instituten centraal staan. Doel is de interprofessionele paramedische zorg in de eerste lijn voor mensen met hersenletsel op te zetten en/of beter te organiseren, en hiermee ook substitutie van intramurale zorg naar zorg in de eerste lijn te bevorderen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.