Treatment of knee hyperextension in post-stroke gait. A systematic review

De systematic review over de behandeling van knie hyperextensie in het looppatroon bij mensen na een beroerte is online verschenen!

Highlights:

- een proprioceptieve trainingsaanpak lijkt het meest veelbelovend

- beperkt bewijs is gevonden voor orthesen, en alleen voor orthesen die over de knie vallen

- geen bewijs is gevonden voor functionele electrostimulatie (FES)

- clinici zouden proprioceptieve training moeten integreren in de behandeling van mensen met

knie hyperextensie na beroerte

We hebben een systematische literatuurzoektocht gedaan naar de behandeling van kniehyperextensie na beroerte, tot en met mei 2021. Studies werden gevonden over drie soorten behandel-aanpak: proprioceptieve training, behandeling met orthesen en FES. Alleen korte termijneffecten werden onderzocht in deze studies. Effecten op knie hyperextensie, loopsnelheid en/of loopsymmetrie werden onderzocht.

Veelbelovende resultaten (moderate evidence) werden gevonden voor een aantal proprioceptieve trainingsvormen op de knie hyperextensie in de sub-acute fase na beroerte, op de korte termijn. Daarom zou de clinicus in eerste instantie moeten starten met een proprioceptieve aanpak, met als doel de patiënt zijn knie-controle te laten herwinnen. Omdat in de geïncludeerde studies alleen korte termijn resultaten zijn beschreven zijn meer RCT’s en CCT’s nodig die ook de midden- en lange termijneffecten onderzoeken.

Lees hier het artikel

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.