KNCN en LOHL integreren tot één landelijke organisatie voor zorg bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Na een diepgaande analyse hebben de besturen van Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) en Landelijk Overleg Hersenletselzorg (LOHL) besloten om op 1 maart 2025 samen te gaan in één nieuwe organisatie met één landelijk bureau en één bestuur.

Het besluit is gebaseerd op een uitgebreide analyse van de overlapping en complementariteit van beide organisaties, actuele ontwikkelingen in de zorg voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), de gezamenlijke ambitie, de verwachte meerwaarde en de huidige en toekomstige financiële situatie. Deze analyse werd begeleid door Common Eye en tot stand gebracht met inbreng van diverse belanghebbenden binnen KNCN en LOHL. Het besluit bouwt voort op een eerder vooronderzoek uit 2022, waarin de mogelijkheden voor samenwerking tussen de twee organisaties werden onderzocht.

In lijn met de ontwikkeling van regionale zorgnetwerken, waarin participatie van mensen met NAH centraal staat bij het samenwerken tussen alle betrokken partijen, zullen KNCN en LOHL samen één nieuwe organisatie vormen. Hierdoor ontstaat een landelijk dekkend netwerk, gericht op de regionale organisatie van preventie, diagnostiek, behandeling, zorg, begeleiding en ondersteuning voor mensen met NAH. Door het bundelen van krachten, positioneert de nieuwe organisatie zich optimaal om regionale zorgnetwerken te ondersteunen bij het bieden van passende zorg aan mensen met NAH.

De diensten van de nieuwe organisatie zullen zich richten op samenwerken, innoveren & transformeren, informeren & leren. Tegelijkertijd blijft de organisatie oog houden voor het tempo en de autonomie van de regionale netwerken, om hen zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun ontwikkeling richting passende zorg voor mensen met NAH.

In het laatste kwartaal van 2024 zullen de nodige voorbereidingen worden getroffen voor de bestuurlijke integratie van beide stichtingen tot een nieuwe landelijke organisatie ten behoeve van de regionale netwerkzorg voor mensen met NAH per 1 maart 2025. Updates over het verdere verloop van de integratie zullen worden verstrekt.

 

----------

 

Dit bericht is gezamenlijk opgesteld door het bestuur van de Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland en het bestuur van de Stichting Landelijk Overleg Hersenletselteams. Indien u vragen en/of opmerkingen heeft over of naar aanleiding van dit bericht, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de heer Bert Vrijhoef (voorzitter KNCN) en de heer Peter Brouwers (voorzitter LOHL) via: info@kennisnetwerkcva.nl. Ontvangen berichten zullen door beide voorzitters gezamenlijk worden behandeld.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Symposium 29 November 2024

De inschrijving voor het jaarlijkse CVA/NAH symposium 2024: ‘Onbegrensde CVA/NAH zorg?’ van het Kennisnetwerk CVA NL is geopend.