‘Denk aan hersenletsel’ is nieuwe scholing voor de huisartspraktijk

Soms komen mensen met klachten bij de huisartspraktijk waarbij het niet direct duidelijk is dat het om langetermijngevolgen van hersenletsel gaat, zoals na een ongeval of beroerte. Het is daarom van belang om deze vaak onzichtbare gevolgen te leren herkennen en erkennen, maar vooral ook om daarna gericht door te verwijzen voor de nodige zorg en ondersteuning. Samen met Stichting Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg (Stichting KOH) heeft Universiteit Maastricht en Expertisecentrum Hersenletsel Limburg (EHL) een scholing ontwikkeld, gefinancierd door de Hersenstichting.

In deze scholing worden professionals in de huisartspraktijk zich bewust van de impact die hersenletsel kan hebben op het leven van de mens met hersenletsel en diens en dier naasten. Het stroomdiagram 'Denk aan hersenletsel' staat in de scholing centraal. De eerste scholingsavond vindt plaats bij KOH in Eindhoven op maandag 9 oktober 2023. Voor informatie over de scholing in je eigen regio kun je in het najaar meer informatie vinden op de website van KOH.

Meer informatie over de scholing en het stroomdiagram 'Denk aan hersenletsel' lees je op de website van EHL en de website van KOH.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.