Gezocht regionale NAH/CVA netwerken
In maart 2023 wordt de ‘Handreiking Eerstelijns Herstelzorg Hersenletsel’ opgeleverd. Deze handreiking is de uitkomst van een project waarin Ergotherapie Nederland, het KNGF, de NVLF en de VRA onder leiding van het Kennisnetwerk CVA Nederland hebben geparticipeerd.
Het komende jaar wordt de Handreiking geïmplementeerd in de praktijk en t.z.t. ook geëvalueerd. Dat gebeurt op twee manieren die nauw met elkaar samenwerken. Het Kennisnetwerk CVA NL is een inventarisatie gestart onder eerstelijns netwerken welke voorwaarden voor een netwerk gecreëerd zijn om van daaruit kennis delen vorm te geven. Het KNCN gaat aan de hand van deze inventarisatie de landelijke netwerken ondersteunen in het uitwisselen van kennis en helpen met het ontwikkelen en het vormgeven van de (organisatie) van de zorg.
Daarnaast is er een onderzoeksproject gestart door het Radboud UMC dat een implementatie onderzoek gaat uitvoeren dat bestaat uit implementatie en evaluatie. Voor de implementatie en evaluatie is het Radboud UMC op zoek naar 3 regionale NAH/CVA netwerken. In deze regio’s/ regionale netwerken zullen de aanbevelingen uit de Handreiking worden geïmplementeerd en wordt de Handreiking verder door ontwikkeld. De onderzoeksmethode die we hierbij volgen is participatief actieonderzoek.
Zijn jullie een bestaand multidisciplinair NAH/CVA netwerk waarin in ieder geval eerstelijns ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en een revalidatiearts participeren? Bestaat jullie netwerk in totaal uit maximaal 50 leden? En wil je een bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg voor mensen met NAH (na een beroerte en/of traumatisch hersenletsel)? Meld je dan aan voor deelname!
Voor meer informatie en/of aanmelden kun je contact opnemen met:
Gerbrich Douma, PhD student Radboudumc: gerbrich.douma@radboudumc.nl
Omdat we willen streven naar een variatie in regio’s beoordelen we na aanmelding welke regio’s het meest passend zijn voor deelname.
Achtergrond informatie:
Het vierjarige onderzoeksproject wordt gefinancierd door ZonMw. Het begeleidingsteam bestaat uit Prof. dr. Maud Graff (leerstoel ergotherapie, Radboudumc), dr. Kitty Jurrius (programmaleider Leven met niet-aangeboren hersenletsel, Radboudumc), dr. Ton Satink (lectoraat Neurorevalidatie, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en dr. Paulien Goossens (Lid raad van bestuur en revalidatiearts, Merem medische revalidatie)