IN MEMORIAM

Dr. George H.M.I. Beusmans,

 

huisarts np, oud-voorzitter van het Kennisnetwerk CVA Nederland,

en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

 

Zeer bedroefd en ontzettend aangedaan alsook heel dankbaar voor wat hij voor de Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland heeft betekend, hebben wij kennisgenomen van het overlijden van George Beusmans.

 

Op deze plaats wensen wij Dorine, hun kinderen en partners en hun kleinkinderen ontzettend veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies van hun dierbare echtgenoot, vader, schoonvader en opa.

 

In 2006 stond George aan de basis van de oprichting van de Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland. Nadat hij, als huisarts en universitair hoofddocent, jarenlang visie en inhoud had gegeven aan de CVA-zorg in Maastricht, maakte hij in 2006 de stap naar een landelijk initiatief. Samen met diverse bestuursleden en medewerkers van het bureau, heeft George als voorzitter tussen 2006 en 2020 de kennisontwikkeling en -verspreiding over het verbeteren van de kwaliteit van CVA-zorg in Nederland gestimuleerd. Dit heeft o.a. als resultaat gehad dat de CVA-zorg het voorbeeld is van regionale samenwerking tussen zorgverleners in Nederland. Hiervan hebben veel mensen die door een CVA zijn getroffen, hun naasten, alsook de hierbij betrokken zorgverleners de vruchten mogen plukken. Voor, onder meer, deze verdiensten werd George in 2018 koninklijk onderscheiden en tot Ridder benoemd in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Per 1 januari jl. trad George terug als voorzitter van de Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland. Net toen wij samen met George bezig waren om zijn afscheid te organiseren, ontvingen wij het schokkende nieuws dat hij vanwege covid-19 op de intensive-care lag. En waar wij moed putten uit het ontslag van de intensive-care, bereikte ons het trieste bericht over zijn overlijden.

 

De Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland is George zeer erkentelijk voor zijn verdiensten. George zal in onze herinnering voortleven als een bevlogen en onvermoeibare huisarts-bestuurder die altijd op een voor hem typerende wijze, met goede zin en Limburgse levensvreugde vele bestuursvergaderingen, projectbijeenkomsten, congressen en andere besprekingen glans wist te geven. Wij zijn buitengewoon trots dat we met George hebben mogen samenwerken en zullen de naar hem vernoemde CVA Innovatieprijs in ere blijven toekennen.

 

'n Staar, de witste oet de klaore,
besjijnt diech met haör straole zach
en um diech zuver te bewaore
'nen ingel hèlt bij diech de wach.

[bron: Maastrichts volkslied]

 

Namens de Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland,

Bert Vrijhoef (voorzitter KNCN),

Luikje van der Dussen (vice-voorzitter KNCN)

Monique Bergsma (organisatorisch manager KNCN)

Dirk Raymakers (oud-bestuurslid KNCN)

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.