Landelijke Hart- en Vaatagenda

Nederland stemt voor de Landelijke Hart- en Vaatagenda van de komende tien jaar .

Wat houdt zo’n agenda precies in?
We willen zoveel mogelijk bereiken voor hart- en vaatpatiënten met de tijd en de middelen die tot onze beschikking staan. Daarom maken een lijst met belangrijke uitdagingen op het gebied van hart- en vaatziekten. Deze lijst noemen we de Landelijke Hart- en Vaatagenda. Om de agenda samen te stellen, vragen we de mening van alle Nederlanders, onder wie patiënten, zorgprofessionals en onderzoekers.

Waarom komt er een agenda?
In 2014 heeft de Hartstichting samen met patiënten, onderzoekers en zorgprofessionals de eerste landelijke onderzoeksagenda voor hart- en vaatziekten opgesteld. Deze aanpak bleek een succes: onderwerpen op de agenda kregen geld voor onderzoek en aandacht in de media. Omdat hart- en vaatziekten nog altijd zeer actueel zijn, is het na tien jaar tijd voor een nieuwe agenda. Met jouw hulp, zal de nieuwe hart- en vaatagenda opnieuw kunnen inspireren en richting kunnen geven aan effectieve ingrepen om de hartgezondheid van Nederland te verbeteren. Met als doel: een gezond hart voor iedereen, nu en later.

Hoe is de vragenlijst gemaakt?
We vinden het belangrijk dat veel mensen de onderwerpen op de agenda steunen. Daarom hebben we achttien groepsgesprekken georganiseerd. Hieraan hebben ruim honderdtachtig mensen deelgenomen, van patiënten en beleidsmakers tot zorgprofessionals en onderzoekers. We hebben alle ideeën verzameld en uitgewerkt in een vragenlijst. Daar kun jij nu op stemmen.

Hoe kan ik helpen?
Tot en met 20 november kan je stemmen op de vragenlijst. We willen je niet alleen vragen om dit zelf te doen, maar ook om zoveel mogelijk anderen op te roepen hetzelfde te doen. Volg de volgende link en vul de vragenlijst in: https://www.enquete.hartstichting.nl/?a=kd43eyhhb1. Zo help je mee aan ons doel: iedereen een gezond hart, nu en later!

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.