Effectiveness of Outpatient Geriatric Rehabilitation After Inpatient Geriatric Rehabilitation or Hospitalisation: A Systematic Review and Meta-analysis

De meta-analyse toont aan dat AGR even effectief is als de gebruikelijke zorg (zonder vervolg van geriatrische revalidatie vanuit huis) op het uitvoeren van activiteiten in het dagelijks leven, kwaliteit van leven van de patiënt en het aantal heropnames in het ziekenhuis. Daarnaast toont het een zwak bewijs voor opname duur verkorting in de klinische fase. De data synthese laat een mogelijk positief effect zien op de kosteneffectiviteit, hier is nog verder onderzoek naar nodig. Verder duidt het onderzoek een aantal specifieke aspecten aan op organisatiestructuur, behandelprocessen en omgeving factoren die veelvuldig gebruik worden in de verschillende interventies. Dit geeft handvatten aan hoe we de geriatrische revalidatie zo optimaal mogelijk kunnen inrichten waarbij ook uit dit onderzoek blijkt dat revalidatie vanuit huis organiseren een succesvolle optie is om de zorg zorg  toegankelijk en toekomstbestendig te houden.

Astrid Preitschopf PhD student/science practitioner verbonden aan de ontwikkelpraktijk van UNO Amsterdam (GRZPLUS (Omring & Zorgcirkel), Vivium Naarderheem, Zonnehuisgroep Amstelland) heeft dit artikel onlangs, binnen het promotietraject ambulantisering (revalideren thuis) van geriatrische revalidatie, gepubliceerd in het vooraanstaande tijdschrift Age and Ageing.

Lees hier het artikel

Lees hier meer over het onderzoek

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.