Online therapie voor mensen met afasie

Afasietherapie.nl is een e-health oplossing om de frequentie en intensiteit van therapie voor mensen met afasie sterk te verhogen en de kans op herstel te verbeteren.

AFASIE

Afasie is een taalstoornis die kan optreden na een niet aangeboren hersenletsel. Het gevolg van afasie is dat mensen moeite hebben met lezen, schrijven, begrijpen en spreken en daardoor beperkt zijn in de dagelijkse communicatie met een verminderde kwaliteit van leven tot gevolg.

AFASIETHERAPIE

De logopedist kan de gevolgen van afasie verminderen door intensieve en gepersonaliseerde therapie aan te bieden. De Nederlandse Logopedische Richtlijn ’Diagnostiek en behandeling van afasie’ adviseert dat de logopedist de persoon met afasie tenminste twee uur per week directe individuele therapie aanbiedt om het beste effect te hebben op het herstel.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in de huidige logopediepraktijk tenminste twee uur per week therapie in veel gevallen niet kan worden vanwege beperkte tijd en financiering. Afasietherapie.nl lost dat probleem op met online huiswerkoefeningen die de logopedist op maat samenstelt en die cliënt thuis of in de praktijk maakt. De resultaten van de oefeningen zijn direct beschikbaar zodat de logopedist de vervolgtherapie daarop kan aanpassen.

Logopedisten die mensen met afasie behandelen kunnen met behulp van Afasietherapie.nl wel meer dan twee uur per week oefeningen aanbieden wat de kans op herstel ten goede komt.

ONLINE BEHANDELING

Het is onvermijdelijk dat e-health toepassingen in de zorg noodzakelijk worden om betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg met meer eigen regie voor patiënten te realiseren in een krappe arbeidsmarkt en een toenemende zorgvraag. Afasietherapie.nl draagt daaraan bij voor de behandeling van mensen met afasie.

GRATIS TESTPERIODE

Logopedisten kunnen gebruik maken van een gratis testperiode van een maand om afasietherapie.nl in de praktijk met cliënten te werken.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.