Subsidie toegekend aan KNCN voor Handreiking Eerstelijns Herstelzorg Hersenletsel

De chronische zorg voor mensen met een beroerte of ander niet-aangeboren hersenletsel die verleend wordt buiten zorginstellingen, is voor verbetering vatbaar. Recent hebben zorgverleners gezamenlijk drie probleemgebieden vastgesteld:

  1. het is onduidelijk welke kennis en vaardigheden ergotherapeuten, fysiotherapeuten, en logopedisten nodig hebben gezien de ernst van de aandoening;
  2. het is onduidelijk hoe precies de juiste zorg op het juiste moment kan worden geboden binnen een regionale samenwerking;
  3. de vindbaarheid van de juiste therapeut is beperkt en zowel patiënten als zorgverleners missen het overzicht hierin.

Samen met de beroepsverenigingen Ergotherapie Nederland, Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) start het Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) per 1 mei 2021 het project ‘Handreiking eerstelijns Herstelzorg hersenletsel’. Het project duurt 16 maanden.

De te ontwikkelen Handreiking wordt een openbaar document waarin alle zorgverleners kunnen worden opgenomen voor het samen verlenen van de juiste zorg op het juiste moment aan mensen met hersenletsel.

Lees de publieksversie_herstelzorg_mrt2021 van de projectaanvraag.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.