Surftherapie, ook voor mensen na hersenletsel

Wereldwijd zijn 50 surftherapie organisaties die onafhankelijk van elkaar surftherapie aanbieden aan bijvoorbeeld kinderen met autisme, adhd, jongeren met ernstig psychische aandoeningen en veteranen met PTSS. Wetenschappelijke studies onderstrepen de meerwaarde en potentie van deze therapievorm bij deze doelgroepen.

Stichting surftherapie.nl is internationaal de eerste organisatie die surfen inzet bij de revalidatie na een neurologische aandoening, zoals een beroerte.  Voor herstel na een beroerte is uitdagende revalidatie in een uitdagende omgeving met grote fysieke intensiteit van groot belang. Bewegen door het zand, door het water, de golven en alle inspanning om op het board te blijven zijn fysiek zeer intensief, maar tegelijkertijd heel erg leuk!

De begeleiders van Stichting surftherapie.nl zien wonderlijke veranderingen bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel tijdens de therapie en horen deze ook terug van therapeuten, deelnemers en hun gezinsleden.

In samenwerking met het UMC Utrecht en Fontys Paramedische Hogeschool worden de ‘wonderlijke veranderingen’ in kaart gebracht middels wetenschappelijk onderzoek.

Bent u nieuwsgierig? Neem vooral een kijkje op www.surftherapie.nl en/of volg ons via facebook. Hier schrijven en vertellen deelnemers over hun unieke ervaring met surftherapie (donaties en vrijwilligers altijd welkom).

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.