Verbeteren van slaap na doormaken CVA/NAH: proefpersonen gevraagd

Slecht in- of doorslapen (minimaal drie 3 maanden) heeft vaak negatieve gevolgen, bijvoorbeeld meer medische klachten. Behandeling van slapeloosheid is dan ook  belangrijk.
Ziekenhuis Gelderse Vallei is, in samenwerking met het AmsterdamUMC, de Vrije Universiteit Amsterdam, het Zaans Medisch centrum en Ziekenhuis Rivierenland Tiel, een wetenschappelijk onderzoek gestart: de TIMELAPSE studie.

Doel studie
Het doel van deze studie is het verbeteren van de behandeling van langdurige slapeloosheid bij mensen met een medische aandoening of langdurige chronische klachten.
Met de TIMELAPSE studie wordt onderzocht of bij langdurige slapeloosheid een laag gedoseerde amitriptyline even werkzaam is als cognitieve gedragstherapie (eerste keus van behandeling).

Meer weten of meedoen?
Kent u patienten een medische aandoening of aanhoudende lichamelijke klachten én ook last van langdurige slapeloosheid? Voor deTIMELAPSE studie zijn we nog op zoek naar deelnemers. Kijk voor meer informatie of de voorwaarden op www.geldersevallei.nl/timelapse

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.